Backup Exec 2010 R2 – Remote Agent Install Error Code 1603

While onsite trying to remotely push a Backup Exec 2010 R2 remote agent, we were getting a lot of the “error code 1603” messages, which stated:
“Error connecting to the remote server. Ensure the server is available, has WMI enabled, and is not blocked by a firewall. 1603.”

It seems like this is the likely problem, mentioned in the below Symantec technote:
http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH128062

Our workaround was to just install the client manually on each server that wouldn’t connect, instead of going through all the steps mentioned in the above technote.

This entry was posted in Backup Exec by virtualdennis. Bookmark the permalink.

About virtualdennis

I have over 18 years helping small to large enterprise businesses nationwide with their enterprise storage, backup and recovery, disaster recovery and system virtualization solutions. He holds numerous storage and virtualization certifications and has personally delivered over 300 complex enterprise solution implementations. He has been privileged to speak at various national events on the topics of datacenter virtualization, end-user virtualization, hyper-converged infrastructure and disaster recovery.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s